Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

S. Francisco, pasidalydamas savo patirtimi su sirgaliams: „Treneris mane nuolat skatina siekti geresnio rezultato“

Prancūzas Sylvainas Francisco, pasirašęs sutartį su Kauno „Žalgiriu“, džiaugiasi priėjęs žaliai baltus iššūkius ir nekantriai laukia sezono pradžios.

Krepšininkas, kalbėdamasis su „Žalgiris TV“, pasidalino savo įspūdžiais apie buvimą žalgiriečiu ir planus savo karjeroje.

„Jaučiuosi puikiai ir laimingas esu būdamas čia. Man malonu bendrauti su jumis visais. Gerai atrodyti šiuose marškinėliuose ir keliauti į naują nuotykį. Sielktis naujiems tikslams ir iššūkiams. Taip pat nekantrauju susitikti su būsimais treneriais ir komandos draugais“, – su šypsena teigė krepšininkas.

Sezono 2023–2024 Eurolygoje debiutavęs S.Francisco atstovavo Vokietijos Miuncheno „Bayern" klubui. Per daugiau nei 19 minučių turnyre jis vidutiniškai surinko po 10,6 taškų ir po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas tvirtino ieškęs naujos karjeros stotelės, kur gautų daugiau atsakomybės būsimame sezone.

„Stipriai norėjau žaisti trenerio Andrea komandoje. „Žalgiris“ man buvo puikus klubas. Tiesą sakant, tai vienas iš geriausių Europos klubų. Gal rezultatai kalba kitaip, bet „Žalgiris“ yra vieta, kur gali tobulėti, parodyti save kitiems treneriams ir klubams, kurie nepažįsta tavęs. Jaučiau, kad turiu būti čia, kur galiu gauti daugiau atsakomybės ir turiu būti gerėjantis, skausmingai spaudžiant būdamas tobulėjantis. Taip pat ten, kur yra neįtikėtina atmosfera. Man atsivėrė puiki galimybė būti čia“, – aiškino S.Francisco.

26-metis 186 cm ūgio gynėjas, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, prisiminė savo Eurolygos debiutinį sezoną ir kokią įtampą jis jautė žaidime stipriausiame Šiaurės Europos klubiniame turnyre.

„Tiesiogiai turi prisitaikyti. Esu tas žaidėjas, kuris gali greitai prisitaikyti prie bet kokios situacijos bet kurioje lygoje. Atsimenu, kad mano pirmas įspūdis Eurolygoje buvo: čia vyrai yra labai dideli! Tikrai labai dideli! Tada supratau, kad tai vyresnių žaidėjų lyga. Gynėjai yra labai patyrę, su aukštu krepšinio IQ. Turi suprasti Eurolygos krepšinį. Viskas čia paremta detalėmis ir kaip jas išnaudoti siekiant pergalių. Tai buvo pagrindinis aspektas“, – aiškino prancūzas.

Priėmęs pasiūlymą iš „Žalgirio“, S.Francisco entuziastingai laukia galimybės išbandyti prisiderinimą prie Andrea Trinchieri treniruojamos komandos. Gynėjas tikisi būti komandos lyderiu, padėsiančiu jai tobulėti.

„Aiškiai nenoriu būti žaidėjas, kuris stengiasi kontroliuoti viską. Noriu tiesiog būti lyderiu, turinčiu pasakyti savo žodį. Noriu vesti komandą link aukštesniù tikslù. Esu tas žmogus su patirtimi, gauta iš kitų trenerių, ir dėl to žinau, kaip bendrauti su kito žaidėjais. Ne visada su visais galima kalbėtis taip, kaip manai ar nori. Yra daug dalykų, kuriuos reikia suprasti ir išmokti. Turi patirti juos. Jaučiu, kad noriu būti lyderiu, bet tai turiu įrodyti veiksmais aikštėje. Jei sugebėsiu tai pasiekti, atliksiu, mane galės sekti ir visi eisime tuo pačiu keliu“, – patvirtino S.Francisco.