Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Pokalbis su E.Kirvelaičiu: koks tas „Žalgirio“ naujokas A.Smailagičius?

Pasirašius sutartį su aukštaūgiu Alenu Smailagičiumi, Kauno „Žalgiris“ kitą sezoną turės perspektyvų ir viso potencialo Eurolygoje dar neparodžiusį krepšininką.

Apie 23 metų 208 cm ūgio žaidėjo savybes specialiai „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtame pokalbyje krepšinio komentatorius Rytis Kazlauskas bendravo su klubo skautu Eriku Kirvelaičiu.

„Tai, išties, yra labai panašūs žaidėjai, – E.Kirvelaitis palygino „Žalgiryje“ du pastaruosius sezonus žaidusį latvį Rolandą Šmitą ir naujoką A.Smailagičių. – Alenas – labai perspektyvus žaidėjas. Galbūt net tą patį prieš porą metų kalbėjome ir apie Rolandą. Lygiai tą patį dabar kalbame apie Aleną. Jis – perspektyvus „ketvirtas“–„penktas“ numeris. Tokių žaidėjų rinkoje nera daug.

A.Smailagičius neturėjo didelio vaidmens „Partizan“ klube, kaip ir savo laiku R.Šmitas „FC Barcelona“ gretose. Alenas neturėjo daug galimybių atsiskleisti prie didelių vardų. Džiaugiamės, kad jis čia. Jis yra superkovingas žaidėjas. Labai motyvuotas įrodyti, kad yra vertas daugiau nei turėjo iki šiol.“

Viso pokalbio metu E.Kirvelaitis pasidalijo savo įžvalgomis apie A.Smailagičiaus galimybes žaisti universaliai tiek puolime, tiek gynyboje bei naujojo žalgiriečio charakterio savybes.