Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Ketvirtasis naujokas: „Žalgirį“ oficialiai papildė S. Francisco" - "Ketvirtasis naujokas: „Žalgirį“ oficialiai papildė S. Francisco

Rungtyniaus Eurolygos patirties jau turintis gynėjas prisijungs prie Kauno „Žalgirio“ klubo artėjančiame sezone. Prie daugkartinių Lietuvos čempionų prisijungs Sylvainas Francisco, su kuriuo sudaryta sutartis pagal formulę „1+1“.

26 metų 185 cm ūgio prancūzas praėjusiame sezone vilkėjo Miuncheno „Bayern“ marškinėlius ir debiutavo pajėgiausiame senojo žemyno turnyre.

„Jaučiuosi puikiai ir esu laimingas būdamas čia. Labai norėjau žaisti Andrea Trinchieri treniruojamoje komandoje. Žinojau, kad „Žalgiris“ yra geras klubas. Iš tiesų, man tai vienas geriausių klubų Europoje. Jaučiau, kad turiu būti ten, kur galiu gauti daugiau atsakomybės“, – teigė ekipos naujokas.

Aikštėje praleisdamas vidutiniškai 19 minučių S.Francisco fiksavo 10,6 taško, 1,7 atkovoto kamuolio ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Vokietijos lygoje naujasis žalgirietis rinkdavo po 12,7 taško, po 1,8 atkovoto kamuolio ir po 3,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Sylvainas greitai adaptavosi Eurolygoje ir mūsų organizacijai paliko įspūdį kaip solidų debiutinį sezoną turėjęs Eurolygos naujokas. Mums labai svarbu matyti krepšininkų potencialą ir jį atskleisti, o šioje situacijoje vietos tam yra labai daug“, – sakė Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas – Dėl S.Francisco kandidatūros buvome apsisprendę jau kurį laiką. Jis spėjo apsilankyti Kaune, kur praėjo medicininę apžiūrą ir turėjome pokalbį apie jo rolę komandoje. Tiesa, dėl tam tikrų formalumų turėjome laukti liepos 1 d., kad galėtume apie šį sudėties papildymą paskelbti oficialiai.“

S.Francisco taip pat yra vilkėjęs ir Prancūzijos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius.

Įžaidėjas prieš persikeldamas į Eurolygą taip pat rungtyniavo Atėnų „Peristeri“ (Graikija), „Manresa“ (Ispanija), Roanės „Chorale“, Paryžiaus „Paris Basketball“ ir Paryžiaus „Metropolitans 92“ (Prancūzija) komandose.