Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Kodėl antrą geltoną kortelę gavęs E. Martinezas nebuvo pašalintas iš baudinių serijos?

„Aston Villa“ vartininkas Emiliano Martinezas ketvirtadienį dar kartą įrodė, kad jis yra tikras 11 metrų baudinių specialistas.


31-erių argentinietis UEFA Konferencijų lygos ketvirtfinalio atsakomosiose rungtynėse su „Lille“ 11 metrų baudinių serijoje atrėmė du varžovų smūgius ir padėjo savo komandai žengti į pusfinalį.


Vis tik daugumai futbolo aistruolių kilo daug klausimų dėl E. Martinezo dalyvavimo baudinių serijoje.


Po pirmojo atremto baudinio „Aston Villa“ vartininkas ėmė provokuoti „Lille“ aistruolius ir už tai buvo nubaustas geltona kortele. Įdomu tai, kad E. Martinezas geltoną kortelę jau buvo gavęs ir pagrindinio rungtynių laiko metu, tačiau raudona kortele jam nebuvo parodyta.


Socialiniuose tinkluose akimirksniu užvirė diskusijos, kad teisėjas pamiršo pašalinti iš baudinių serijos argentinietį, tačiau iš tiesų, viskas buvo atlikta tiksliai taip, kaip nurodyta futbolo taisyklėse.


Pagal futbolo taisykles, geltonos kortelės, gautos rungtynių ar pratęsimo metu, baudinių serijoje negalioja. Tai reiškia, kad žaidėjas būtų pašalintas iš baudinių serijos, jam reikia gauti dvi geltonas korteles ar tiesioginę raudoną.


Tiesa, jei žaidėjas pagrindinio laiko metu ar per pratęsimą gauna raudoną kortelę, baudinių serijoje jis dalyvauti negali.